nuffnang ads

31 December 2012

New year...

Assalamualaikum...

New year thn nie agak berbeza...
Sbb duk kat sarawak....
Over the seas....
Disambut dgn kwn2 je...
Biasa sambut ngen mak...

Yup...
Aku, mak dan ayah, adik...
Tepat jam 12 nnty kami kuor umah tgk bunga api...
Tgk kat luor umah je pown....
Sambut jugak tu kn...
Hahahaha..

Lepas maghrib kami baca yasin berjemaah...
Lepas tu makan...
Lepas tu tengok tv...
Movie ke...
Kami habiskan masa sesama...

Tp bukan malam nie...
='(

28 December 2012

Resah



saat ini....
masa ini..
resah melanda jiwa...
semoga semuanya akan baik sahaja...




kbai...

p/s: muka zaman muda...waaa...nak kembali ke alam study...no problem...

15 December 2012

Kisah di Perak dan The Lost World of Tambun

Assalamualaikum.....
dan selamat sejahtera buat pembaca....


eh, terajin pula nak update blog hari nie....
sebelom korang turun ke bawah (baca: skroll) untuk baca dan layan semua pic nie, aku nak bagi amaran yang entry kali nie penuh dgn pic..
kalau korang jenis yang tak suka tengok pic budak tembam dan gedik, sila lah close...
takut nanti ada yang termuntah tengok semua pic yang terbentang di bawah saje..


aku dah bagi amaran....
jadi jangan lah terkecoh-kecoh duk panggil kawan kat sebelah mengumpat pasal semua pic aku yer...


ewah....
eh, terasa ke kakak...
rilex la, pernah dengar tak peribahasa melayu, 'sape makan cili dia yang rasa pedas nyer'...
ye ke tidak..??



pada cuti yang lepas aku balik ke kampung, aku dan ana dah plan nak ke satu tempat dimana kami boleh berlagak dewasa tanpa keluarga...hahaha...
dengan berbekalkan kereta yang dipinjam dari abg ipar ana (awal-awal dah nmpk ketidakdewasaan kami), kami ke The Lost World of Tambun, perak..
pada malam nyer kami tumpang berteduh di rumah kakak ana di manong, perak.


pada pagi yang ditunggu oleh dua makhluk ALLAH yang nak berlagak dewasa nie...
kami ke bandar kuala kangsar pada mulanya....
jalan2 kejap kat bandar dan cari sarapan...
jalan-jalan juga...





istana tanpa paku kata ana...


masjid area istana...
besar dan cantik...
*ambik dari dlm kete*


sarapan pagi...

mee bandung...
kuala kangsar...


laksa pineng...
kat kuala kangsar



selepas makan, ana terperasan yang beg duit iaitu khazanah paling berharga nyer tertinggal...
so, kami patah balik ke rumah kakak ana kerana kelupaan ana pada beg duit nyer itu...
boleh pulak tertinggal kat umah kakak dy...
tak la jauh sgt 20 KM tu, cuma rasa pening ckit sebab jalannya kecik dan bengkang bengkok...
dengan semangat yang jayanya dan kerana penipuan GPS, kami sampai kat The Lost World of Tambun pada jam 11.40 pagi...
benci GPS 1 jam sebab dah lambatkan kami untuk sampai ke The Lost World of Tambun..



masa nie masih kering...
maksudnya tidak basah lagi...
lom masuk dalam air ok...


pintu masuk tambun...
ana...


errrr...
tumpang ambik gambo..


pose wajib la...
sebelom basahkan diri....


tag masuk
'THE LOST WORLD OF TAMBUN....'


hot spring...


keluasan The Lost World of Tambun...


ikan koi yang besar...
dan warna nyer yng comel..
rasa nak tangkap bawak balik miri...
wahh...angan-angan....


muka eksited sgt...
time bagi makanan kat ikan...
datang kat kita bagai nak naik atas para tu...
lapo sangatlah tu...


turn ana..
tetiba ada angsa putih tu datang....
arhhh...tak aci...


cari kami berdua andai dapat...


main kat tempat budak2 kejap...
melepaskan lelah sebenarnya...


nampak muka teruja...
#candid
suke pic nie...


ana dengan budak2 memang tak dapat dipisahkan...
LOL...



model...
ko ade..??
hahaha...


pose biase bila jumpe cermin beso....
camwhore ler...


time nak tinggalkan tambun...


muka bahagia...
siap beli servenior lagi...
sebagai tanda dan bukti dah menakluki Tambun...



adios....

p/s: ada yang muntah tak..??

12 December 2012

Cinta


Dari cinta tercipta kita....
Dari kewajipan, kita juga tercipta...
Dari janji, kita diberi roh...
Dari hati, kita ungkapkan perasaan...


Manusia hanya insan yang lemah...
Selemah makhluk ciptaan ALLAH...

11 December 2012

Tahi ayam

Assalamualaikum....


Lantana camara a.k.a bunga tahi ayam....
Nama scientifik punya lah advance ko...
Last2 bunga TAHI AYAM je dipanggil...


Pernah korang cium dan tgk bunga tahi ayam...?
Haaa, tipu la kalau ada yg ckp x pernah kan...
Bunga nya warna kuning...
Yg biasa ditanam la...


Bunga yg cantik...
Tapi bila dekat baunya tidak lah seindah rupa...


Sayang nyer...
Pernah tak korang berfikir sejenak,
Tak semua yang cantik punyai perangai yang baik...
Betul..?
Or 
I'm wrong..?


P/s :jgn jadi macam bunga tahi ayam...

27 November 2012

Saya rindu dia..

Assalamualaikum...


Aku terlalu merindui dia...
Hanya dia....
Tiada yang lain...




dia ibuku...=''')

26 November 2012

Buah anggur sarawak...

Assalamualaikum....
Siapa sangka, dari semenanjung ke sarawak....
Siapa sangka, jodoh akan ditemukan di sini....
Siapa boleh sangkal, kat sarawak ada buah anggur istimewa...
Siapa lah kita...
Hanya hamba ALLAH yang hina...




Sejenis buah yg sangat pelik...
Ianya bermusim, hanya pada akhir bulan 10 hingga bulan 12...
Nama nya "buah dabai"
Atau
Anggur sarawak...
Dari luar sampai dlm biji leh makan...
Sangat menabjubkan..


Pengalaman aku mula2 makan sangatlah terok...
Lepas makan kali ke 2 baru lah dapat terima...
Rupanya sedap...
Rasa lemak2 manis...
Tapi x boleh makan banyak2...
Sbb rasa lemak nyer tu...
Kena control makan...
X leh banyak walaupown sedap...
Yum2...




Biji lak x leh la buang...
Dalam nyer ada biji...
Bijinya lebih sedap dari rasa almond...
Serius nie...
Mmg tiptop...



P/s : kalau x cuba mmg rugi...:-)

18 November 2012

Tersalah org

Menceritakan cuti yang tersangat panjang dan cerita yang membahagiakan hidup aku dan keluarga...
no heart feeling dlm entry kali nie...
Inilah jadi nyer bila org lain yg semangat nak rasa aura orang kawin...

Sanggup kutip, tumbuk sendiri inai...
Suka bila kuku colour merah inai...:-)
Gambar kuku colour latest x de, sbb malas...
Tp yg latest nie paling merah....

P/s: mama, saya mahu kawin juga...:-p

16 November 2012

siapakah stalker aku itu

Assalamualaikum.
Lama yg amat tinggalkan blogku yg paling cantik nie...
aku cuma baru dapat berita hari nie...
ada seorang stalker yg selalu menstalker blog aku...
sanggup pergi cc tuk baca ape luahan isi hati aku yg terpendam...
biasa dlm blog nie la...
terima kasih tuk itu...

tp alang2 dah bc, bg ar kerdit kat aku ckit kn...
leh gak tampung duit duk kat miri nie..

aku bukan seorang yang suka berpura2...
bukan mcm ko wahai kawan...
yer, ko kan kawan lama aku...
perlukah aku beritahu kat semua kawan2 blog aku siapa ko sebenarnya...
siapa nama ko sebenarnya...

aku bukan kejam sangat mcm ko...
dan aku bukan seorang yg suka berpura2 mcm ko...
ko cant
tp perangai ko yg x cantik...
siapa yg baru bersahabat dgn ko, pasti semua akan suka...
tp bukan aku....!!!!

bkn

23 September 2012

post yg bosan

assalamualaikum.....

dan selamat pagi...

yup, kul 2.30 pagi pada saat ini....
aku rasa tak dapat tido...
sebab...

sebab....
tengah bekerja...
hehehe....


misi man3 leh tido..
doktor leh ar...

:)

16 September 2012

syukur atas nikmat..

assalamualaikum....


saat aku publish nie maksudnya kurang daeri 12 jam aku guna tab aku yg baru nie...
ALHAMDULILLAH atas kurniaan ALLAH....
aku dapat beli ape yg aku hajati selama ini...

<3 p="p">

04 September 2012

bawa kau pergi...

assalamualaikum.....

dan hai...
sejak dua menjak nie...lagu nie asyik berada di minda...
semua salah zaida..
dy yg kenalkan aku dengan lagu nie...






selamat mendengar...

adios...

29 August 2012

rajin...

Assalamualaikum....

dan hai semua...

rajin pulak aku nak update blog setiap hari yer...
sejak nur tanya nape dah ama tak update blog, aku rasa bersalah pulak...
sebab tu apdate hampir setiap hari...

itu sahaja...sekian...


adios...

28 August 2012

saya rindu...sumpah rindu...

Assalamualaikum....

dan hai semua...

sambil dengar lagu mean - taylor swift, rasa nak menangis sebab nyer bermula lepas tertekan folder pic lame...tertekan oke...
lepas tu terus rasa cam nak menangis...
asyik nak ngis je kan...




ini adik angkat saya...
anis...


nie pulak bapak angkat...
hahahah...

nie kawan sy dari sekolah rendah sampai la sekarang...
kami masih bersahabat...=)

rindu nak gi pantai...
then gosip-gosip...

pastu gi makan-makan...
oh tidak...
nak balik..!!!


adios...


27 August 2012

selesa

assalamualaikum dan hai...

hidup nie penuh dugaan...
ALLAH beri dugaan supaya kita dapat sabar dan harungi nya...

bukan merungut...
jadi...
selesakan diri....
hanaya itu yg boleh ko buat...

bersyukur jangan lupa...
menandakan nikmat ALLAH tu tidak terkira...


adios...

26 August 2012

bergembira di majlis kawin


assalamualaikum dan haiii....


 memang best bila tinggalkan blog selama 10 hari..tepat 10 hari yer adik kakak...sudah lama kutinggalkan blog ini bersepah...maaf la...aku memang sangat buzy atau buat-buat buzy...olah kerana tuntutan kerjaya ku yang semakin meruncing, (eh, nak menipu pown tak agak) aku kerja makan gaji...bukan bukak bisness pown...


pada 23 hb yang lepas kudijemput ke majlis kawin seorang doktor kat tempat aku keje...
yang pasti....
doktor tu kawin dengan jururawat yang sama level dengan aku ok...
means aku ada peluang la nak ngorat kawin ngen doktor...
(berangan) =0



mari layan gambar...


dalam lif ada cermin...
ape lagi...=P


dengan mereka bertiga...
rakan sekerja yg perempuan je....
lelaki tu tunang kak tu...


 meja kami no 65...
dan kami hanya duduk 4 orang...


hidangan pertama...


kalau ta silap nie hidangan ke 4...
dah tak larat kami time nie...


korang baca betul-betul menu kat atas nie....
makanan tuk 10 orang satu meja kami tibai 4 orang je...
last sekali...
makanan bawak balik...
tapau...hehehehe


masa wedding sedang berlangsung ada tarian org ulu namanya...
suku kaum di sarawak nie...
maaf, gmbr bergerak...


time nak balik...
motif : tak ada motif..


banyak sungguh cermin kat hotel nie....
almaklum...
aku dan cermn tidak boleh dipisahkan...
ngeh3....


sekian...
perut dah kenyang....
hati pown dah riang....
malam semakin larut...
ayuh kita mula mengarut....

selamat malam....

adios...



p/s: kalau ada yang perasan dalam banyak-banyak pic kat atas tak ada pic pengantin...sebab malam makin larut dan aku drive sorang, nak tunggu pengantin abis bergambar dengan ahli keluarga yang besar tu amatlah lama....jadi hanya ada pic aku je yang lebih...blog aku punya...=p

25 August 2012

wayang - step up revolution...

assalamualaikum dan hai....

saya baru balik dari cinema tengok cite step up revolution...
walaupown dah berkurun cite nie kat pawagam...






nak cerita nie...
sape yang dah pernah tengok cerita nie pasti akan mengalami pengalaman seperti aku...


pertama : alahai...banyak pulak aksi melampau...ehemm...aku tengok tak pe..=P
kedua : setiap kali dyorang nak wat step, kaki korang akan automatik bergerak...
ketiga : (dalam kepala) memang stylo ar...

yang best tadi, sound system memang awesome...
jadi memang kaki asyik goyang la...
eh,lupa nak bagitau yang aku pergi tengok wayang seorang yer...
hehehe...

~tetiba


abis sudah...
jap lagi aku publish cerita kat draf yang melampau banyak tu...

\adios...

15 August 2012

Salam Ramadan..

assalamualaikum....

lagi beberapa hari nak raya...
semua org tentu exited membeli-belah....
lagi 3 hari saja kita akan berpuasa...
tentulah tidak termasuk hari ini..=P


semoga mendapat keredhaan dari Yang Maha Esa sepanjang bulan ramadan yang mulia ini...
semoga kita dapat berjumpa ramadan pada tahun hadapan...
Insya ALLAH..=)





p/s: cite best mungkin esok..

14 August 2012

penat...

salam...

penat dengan keadaan sekeliling...
hanya dapat melihat...






21 July 2012

#adaMU - najwa latif

Assalamualaikum....


sok pagi kerja....
tapi oleh kerana dah teruja...
tiada apa dapat menandingi kekuatan mataku....



lepas dah lunching mv #adaMU....
by Najwa Latif...

baru leh tido...
tak dapat jadi yg pertama pown tak mengapa la...
38...




adioss...

p/s : selamat berbuka puasa semua....

20 July 2012

puasa pertama

assalamualaikum....




hari nie, 20hb july 2012...
malam nie bermula lah bulan ramadan....
kat miri sarawak....
imsak kul 4.53 pagi...


waaaaa....
harap-harap la dapat bgun....
makn roti je....


Alhamdulillah...


selamat berpuasa semua...=)






adios..

19 July 2012

10 July 2012

pre nurses night

assalamualaikum....


hyee....
oleh kerana dah terlalu lama memendam blog nie....
aku nak buat pre dan post entry lak pas nie...
aku bajet adalah sorang dua yang akan baca....






ambik ko...
tgk dua org yang ngegeh nie...

dua org gadis pakai skirt pegi nurses night....
sorang cumil...
dan
sorang comot...


p/S : yang cumil tu haruslah aku....LOL

adios....


07 July 2012

seharian berkenalan dengan buaya....

#amaran : entry paling panjang dan banyak gambar...sebelum baca, sila baca bismillah agar tidak bosan...=P




assalamualaikum...

hai buat peminat yang sentiasa menunggu cerita dari cik lolipop...
cik lolipop sayang semua pembaca cik lolipop....

eh, menyampah..??
cik lolipop dengar tau...
pusing kiri kanan buat ape adik kakak..??
awak ler...yang tengah baca satu persatu ayat yang cik lolipop tulis nie...
tak baik tau nak menyampah dengan cik lolipop ari nie...
cik lolipop bzz sikit lah sebulan-bulan nie...
maafkan cik lolipop k...
sayang korang ketat-ketat...
muahhh...




-___-'

ok...
enough, aku pown geli baca apa yang aku tulis diatas....
tapi saje je wat korang rasa nak baca....
*keji

picture-picture kat bawah nanti akan wat korang rasa bagai hati digaru-garu tuk datang ke tempat aku sekarang...
hehehe...
percayalahhhh...(versi nyanyi lagu dato' siti)



nahhh.....
ambik tengok binatang nie dulu...
nama mereka nie buaya....
tak tau la pulak aku dah brape tahun umor mereka semua nie...
tak sempat aku nak turun tuk interview sekor-sekor...






pada tettttt...
ntah bila masa kejadian ini berlaku pown aku lupa sebenarnya...
maaf lah....
macam alasan diatas adalah bzz.....




aku dan dua org sahabat ke taman buaya miri...
terletak lebih dan kurang 40km dari hospital miri..
tidak begitu jauh sebanarnya....
tapi oleh kerana kami adalah pendatang dengan izin yang baru sampai di bandar miri sarawak ini, maka dengan jayanya aku ke tempat tersebut dengan bantuan map...
map pown tak tau ke..??
peta la ngek, bukan GPS...
(maaf coverage hp amat terhad)



bertolak pada pukul 8.30 pagi (kat sini dah mcm kul 9.30 yer, harap paham) dan sampai ke destinasi pada kul 9.45 pagi...
nampak ke'pandaian' kami menggunakan peta..??
1 jam lebih kot...


cakap banyak pown tak guna...
ayuh lihat pic yang tersedia...
=)



bayaran masuk:
dewasa : rm 16.00
kanak-kanak : rm 8.00


nama binatang nie alligator turtle...
muka menakutkan....
tapi duduk je dalam akuarium tu....
#penakut punya alligator..
=P



ambik ko....
datang hampir tegahari...
buaya semua duk tersadai kat dalam kandang....




nak tunjuk betapa besarnya buaya tu....
dan betapa banyak nyer 'mereka'...
sampai ambik pic ngen kaki sekali...


ps: kaki aku yang cantik tu tak payah la usha lama-lama...
LOL...



sebelah kiri lagi la banyak....
bersadai....
dah macam duk tepi pantai pown ada....
=P



ini imah namanya....
jakun ambik pic buaya...
hahaha....


paku dulang paku serpih tul la aku nie kan....


yang nie ana....
yang nie pown sama....
jakun jugak...




miss cantik ok...
sila angguk...
dan
iakan...





oleh kerana ia juga ada mini zoo...
macam-macam binatang ada....


 ko dah kenapa ana....
nak suh binatang tu cium ko ke ape ana oii...??
hehehe...



ular sawa batik pown ada...
abg kat tepi tu siap offer ambik pic ngen ular lagi...
tapi tak pe la abg ulo...
saya tak ada keberanian lagi...
hoho...



nie kucing hutan yang tunjuk bontot tajuk nyer...
shy-shy cat la binatang nie..
=P





binatang nie lambang kebanggaan negeri sarawak....
kalau tak kenal jangan duk kat malaysia....


nie namanya burung enggang...
kalau tak percaya jugak, sila tanya dan godah en google...
dipersilakan...





tempat nie cantik....
sekeliling jambatan penuh dgn pokok bunga teratai..
pic nie aku yang ambik...



time aku bergambar je pasti tak cantik....
tak nak kawan ngen ana....
aku nak pic permandangan....
bukan pic aku dan imah jep...
sedikit sedih...waa....
='P





jalan lagi nampak buaya lagi....
dah nama pown taman buaya...
ape yang nak diherankan...


nie buaya air masin namanya....





kalau datang miri tak sah kalau tak ada seahorse nie....
tempek muka dyorg lagi...





imah bajet ala-ala korea lak....
tempat nie cantik....
penuh dengan suasana semulajadi..



binatang nie namanya kucing beruang a.k.a bear cat....
kacukan la kot...
bear pown nak...
cat pown nak...
tamak tul la...





maaf, nma nye ku lupa....
dah lame kot...
ilang ingatan jap...
ngeh...



nah...
tangan tiga manusia nie...





nie tuntun...
kat semenanjung banyak...
LOL...



nak jadi crocodile hunter wanita....
pakai tudung...
berseluar panjang....
sengal~~





pic separuh-separuh....
sedih gak....
tapi apakan daya....
mintak tlg org ambikkan...
kalu ambik sendiri jawabnyer tak akan dapat la....
huhu...





kami bertiga....
mata sepet semua...
panas terik time nie....
sanggup tuk ambik gmbar...
#hanyawanita...



makcik dua org nak jadi model taman buaya....
ngeh-ngeh-ngeh...
pic last sblm balik..



























ambik ko...
pic yang tersangat buruk kuberi diakhir cerita ini...
#ngegeh ckit pic nie...


nak beli something tuk nurses night....
nak letak kat tudung....


adios...




p/s: entry terpanjang dan terbahagia sekali....=D