nuffnang ads

07 July 2012

seharian berkenalan dengan buaya....

#amaran : entry paling panjang dan banyak gambar...sebelum baca, sila baca bismillah agar tidak bosan...=P




assalamualaikum...

hai buat peminat yang sentiasa menunggu cerita dari cik lolipop...
cik lolipop sayang semua pembaca cik lolipop....

eh, menyampah..??
cik lolipop dengar tau...
pusing kiri kanan buat ape adik kakak..??
awak ler...yang tengah baca satu persatu ayat yang cik lolipop tulis nie...
tak baik tau nak menyampah dengan cik lolipop ari nie...
cik lolipop bzz sikit lah sebulan-bulan nie...
maafkan cik lolipop k...
sayang korang ketat-ketat...
muahhh...




-___-'

ok...
enough, aku pown geli baca apa yang aku tulis diatas....
tapi saje je wat korang rasa nak baca....
*keji

picture-picture kat bawah nanti akan wat korang rasa bagai hati digaru-garu tuk datang ke tempat aku sekarang...
hehehe...
percayalahhhh...(versi nyanyi lagu dato' siti)



nahhh.....
ambik tengok binatang nie dulu...
nama mereka nie buaya....
tak tau la pulak aku dah brape tahun umor mereka semua nie...
tak sempat aku nak turun tuk interview sekor-sekor...






pada tettttt...
ntah bila masa kejadian ini berlaku pown aku lupa sebenarnya...
maaf lah....
macam alasan diatas adalah bzz.....




aku dan dua org sahabat ke taman buaya miri...
terletak lebih dan kurang 40km dari hospital miri..
tidak begitu jauh sebanarnya....
tapi oleh kerana kami adalah pendatang dengan izin yang baru sampai di bandar miri sarawak ini, maka dengan jayanya aku ke tempat tersebut dengan bantuan map...
map pown tak tau ke..??
peta la ngek, bukan GPS...
(maaf coverage hp amat terhad)



bertolak pada pukul 8.30 pagi (kat sini dah mcm kul 9.30 yer, harap paham) dan sampai ke destinasi pada kul 9.45 pagi...
nampak ke'pandaian' kami menggunakan peta..??
1 jam lebih kot...


cakap banyak pown tak guna...
ayuh lihat pic yang tersedia...
=)



bayaran masuk:
dewasa : rm 16.00
kanak-kanak : rm 8.00


nama binatang nie alligator turtle...
muka menakutkan....
tapi duduk je dalam akuarium tu....
#penakut punya alligator..
=P



ambik ko....
datang hampir tegahari...
buaya semua duk tersadai kat dalam kandang....




nak tunjuk betapa besarnya buaya tu....
dan betapa banyak nyer 'mereka'...
sampai ambik pic ngen kaki sekali...


ps: kaki aku yang cantik tu tak payah la usha lama-lama...
LOL...



sebelah kiri lagi la banyak....
bersadai....
dah macam duk tepi pantai pown ada....
=P



ini imah namanya....
jakun ambik pic buaya...
hahaha....


paku dulang paku serpih tul la aku nie kan....


yang nie ana....
yang nie pown sama....
jakun jugak...




miss cantik ok...
sila angguk...
dan
iakan...





oleh kerana ia juga ada mini zoo...
macam-macam binatang ada....


 ko dah kenapa ana....
nak suh binatang tu cium ko ke ape ana oii...??
hehehe...



ular sawa batik pown ada...
abg kat tepi tu siap offer ambik pic ngen ular lagi...
tapi tak pe la abg ulo...
saya tak ada keberanian lagi...
hoho...



nie kucing hutan yang tunjuk bontot tajuk nyer...
shy-shy cat la binatang nie..
=P





binatang nie lambang kebanggaan negeri sarawak....
kalau tak kenal jangan duk kat malaysia....


nie namanya burung enggang...
kalau tak percaya jugak, sila tanya dan godah en google...
dipersilakan...





tempat nie cantik....
sekeliling jambatan penuh dgn pokok bunga teratai..
pic nie aku yang ambik...



time aku bergambar je pasti tak cantik....
tak nak kawan ngen ana....
aku nak pic permandangan....
bukan pic aku dan imah jep...
sedikit sedih...waa....
='P





jalan lagi nampak buaya lagi....
dah nama pown taman buaya...
ape yang nak diherankan...


nie buaya air masin namanya....





kalau datang miri tak sah kalau tak ada seahorse nie....
tempek muka dyorg lagi...





imah bajet ala-ala korea lak....
tempat nie cantik....
penuh dengan suasana semulajadi..



binatang nie namanya kucing beruang a.k.a bear cat....
kacukan la kot...
bear pown nak...
cat pown nak...
tamak tul la...





maaf, nma nye ku lupa....
dah lame kot...
ilang ingatan jap...
ngeh...



nah...
tangan tiga manusia nie...





nie tuntun...
kat semenanjung banyak...
LOL...



nak jadi crocodile hunter wanita....
pakai tudung...
berseluar panjang....
sengal~~





pic separuh-separuh....
sedih gak....
tapi apakan daya....
mintak tlg org ambikkan...
kalu ambik sendiri jawabnyer tak akan dapat la....
huhu...





kami bertiga....
mata sepet semua...
panas terik time nie....
sanggup tuk ambik gmbar...
#hanyawanita...



makcik dua org nak jadi model taman buaya....
ngeh-ngeh-ngeh...
pic last sblm balik..



























ambik ko...
pic yang tersangat buruk kuberi diakhir cerita ini...
#ngegeh ckit pic nie...


nak beli something tuk nurses night....
nak letak kat tudung....


adios...




p/s: entry terpanjang dan terbahagia sekali....=D

2 comments:

  1. waa da lme x g taman buaya...
    salu jmpe buaya darat je.. :)
    erm ko beria la posing ckp ko cntek.adoii.. haha.

    ReplyDelete
  2. apa kabar org perantauan.....

    ReplyDelete