nuffnang ads

24 April 2018

Hati...

Aku rindu masa dulu...
Air mata, sila teman aku setiap malam...
Agar semua kesedihan yang aku tanggung hilang ditelan malam..

Penat...
Aku penat mengalah...
Di mana aku yang dulu..?
Gagah menegakkan hakku...

Aku dan kamu...
Tiada yang sama...
Hanya secebis rasa rindu...

15 April 2018

Pekerjaan

Assalamualaikum pembaca blog yang melintas di blog saya... Dah lama tak menulis, kaku rasanya...

Alhamdulillah... Syukur dengan segala nik. At dan rezeki yang ALLAH kurniakan kepada saya dan keluarga, rakan-rakan dan sahabat...

Setelah sekian lama, saya meninggalkan bidang yang saya suka, iaitu menulis utk meluahkan apa yang dirasa, apa yang dibuat selama ini, kini saya cuba kembali dengan sesuatu yang baru... InsyaALLAH... Semoga ALLAH izinkan utk saya kembali menulis dan banyak membaca...

Alhamdulillah... Sepanjang tahun 2017, saya cuba utk memasuki bidang baru yang ternyata jauh berbeza dari dunia kejururawatan yang sedang saya pelajari sekarang, bidang yang jauh lebih mencabar dan mematangkan (baca : cuba utk belajar matang) saya...

Mencuba dan harapnya berjaya selamanya... InsyaALLAH...

Akan kembali dengan cerita yang lebih menarik... InsyaALLAH...

Adios..

18 November 2016

Pilihan

Akan datang satu masa kau perlu buat pilihan sama ada kau mahu atau tidak mahu...sama ada kau perlu atau tidak perlu...

#akurindu

17 June 2016

Trip ke Mulu 4 hari 3 malam

Alhamdulillah...

Entry kali nie mungkin korang akan menyampah sebab benda dah berkulat kot baru nak up...hahaha...tapi pada aku ia sesuatu perkara baru yang akan sentiasa segar dalam kotak ingatanku...

Awal tahun nie rezeki dapat pergi MULU, sarawak...walaupown dah 4 tahun duk di sarawak, tahun ke empat baru dapat jejak Mulu oiiii kerana beberapa faktor, iaitu tempat yg agak jauh ( baca : jika driving) dan aku x yakin dengan diri sendiri jika dapat driving 5,6 jam ke sana dan sebabnya pakej yang ditawarkan adalah sangat sangatlah fuhhh...

Dalam banyak research yang aku buat selama lebih kurang 2 tahun (jangan tak percaya) trip kali nie adalah yg paling berbaloi dan agak murah untuk ke MULU...trip ke MULU yg aku ambik melalui pakej yg disediakan oleh LamanLangatTravel & Tour cawangan Miri, Sarawak... Atau Twinz Vacation Miri (fb) atau korang pergi cari (fb) Nurmi Samion...pakej paling murah utk aku yang minat jalan, tapi nak jimat... 😂 


Dalam twinoter (baca : flight kecik menghubungkan mirk dan mulu) 


Group gadis


Bersedia utk menawan gunung api (baca: Pinnacle) 
Gambo dalam clear water cave (baca : gua air jernih) 


Yayyy... Selamat semuanya... Alhamdulillah... 

Moh ler balik miri... Kerja... 😂 

Masa lepak kami... 

1st time dalam hidup naik bot panjang yg sorang je muat setiap seat tu... 😂 😂 

(baca: jika saiz seperti aku) 

Kenangan dengan guide di mulut gua air jernih... 


Alhamdulillahh... Trip 4 hari 3.malam yang sangat berbaloi untuk pencinta alam sekitar dan flora fauna..

Berminat,  boleh whatsapp Nurul - 0179363880  @ Nurmi - 0128451219

Adios


P/s : gambar lain2 hilang kerana hp dicuri orang... Semoga aku sentiasa murah rezeki asyik barang dicuri oleh orang lain... 😞😞😞😞

02 June 2016

Hangat-hangat tahi ayam

Perasaan ingin menaip tu terlalu tinggi menggunung sehingga tidak tercapai keyboard nak ditekan...

Begitulah lumrah hidup aku....
Banyak masa dihabiskan dengan aktiviti beriadah dan berfaedah sesungguhnya..
Masa terlalu singkat untuk perkara yang tidak mendatangakan kebaikan...
Kita semua terlalu mengejar masa sehinggakan kita lupa orang disekeliling kita yang masih perlukan perhatian dan sokongan kita sehari hari...