nuffnang ads

18 March 2013

Bercuti lagi...Destinasi brunei bandar seri begawan...

Assalamualaikum....


semakin hari, usia manusia akan bertambah...
lupa nak update entry pasal bercuti ke overseas lagi...
apekah maksudnya aku sudah tua...hahaha..


yayyy...
Alhamdulillah....
dengan izin ALLAH, kami sampai....
dan berbekalkan makanan penuh dalam bonet kereta, print screen maps, dan ikut kata hati....
aku, ana dan izzati sampai di negera brunei, bandar seri begawan...


ke brunei adalah sehari suntuk...
bak kata orang kampung, balik hari...
tak ada perancangan nak tido kat sana pown...
just enjoy...
7 pagi bertolak ke brunei, melepasi imegresen kedua buah negara, dan sampai di brunei pada jam 9.30 pagi kerana masih tidak mahir dengan jalan nyer...
Alhamdulillah, sampai je kat brunei, kami makan dulu...
lepas tu kami enjoyyyyy.....



p/s: gambar tidak mengikut giliran....
lagi banyak gambar, lebih sedikit caption...



semasa di imegresen malaysia- brunei...
van kat depan nie potong line...
jahat...


Alhamdulillah...
ayuh masuk ke negara sebelah...


kak fizah dan kak huzaini....
tuan rumah yang aku diami skung nie...
terima kasih kak, bawak kami berjalan2 di brunei...


depan hotel EMPIRE...
hotel 5 bintang....
org super kaya je leh tido hotel nie...


 terima kasih kak yg memandu kami...
lupe nama kak tu...


salah satu hotel yang ada dalam hotel The Empire tu...
ada bnyak sgt jenis nyer....
sea view...
royal villa...
villa...


kan da ckp tadi, ada banyak, nie kat depan royal villa...
mahal giler kot....
kata akak yang keje kat cni, +-$2000


haaa...
cantik....
nie kat area lain lak....


masa duk syok snap pic, tetiba abang nie lalu, then siap pandang camera aku lagi...
pehhh...
caya lah abg nie...
*kuasa nikon* =P


bahagian lobby hotel The Empire nie...
mewah habak kat hang....


kami menggedik depan royal villa....


time nie aku duk belakang sekali....
alaaa, mcm kete nk main goft tu...


kami dalam hotel....
semua ada...


cantik view kat sini....
belakang tu pantai...
dan setiap bola goft tu ada tandatangan pemain goft yang terkenal kat seantero dunia...


bahagian depan The Empire Hotel...
kelas giler...



wiwwitttt


kami burung....
terbang laaa.....


buruk pulak pic edit nie....
tapi permandangan kat belakang tu lawa ok....


daulat tuanku....
p/s : tgk kete tu...


lebuhraya....


mari naik bot....
mari berjalan di kampung air...
eh, bukan berjalan tapi menaiki...


ana dan izzati...


terima kasih en...
bawak kami jalan2....
sangat berbaloi2....


sape pergi brunei nak lawat kampung air, aku promo korang naik ngen bot ini....
servis terrrrbaik....
bawak kami betol2 mengelilingi kampung air....
setiap tempat en tu akan cerita sejarah nyer....


enjin die....
pehhh...
kalau ayah aku tengok nie...
mesti nak angkut balik...
hehehe...


bandar....


mari belajar pasal sejarah disini....
masuk geleri dulu...


makcik berdua....
sibuk ambik pic org...
hehehe...


*no caption


rumah kat kampung air....
warna comel sangat....


bak kata ana, macam kek tiramisu....
warna rumah-rumah kat kampung air nie...




sekolah atas air OK....
sekolah nie serius duk tengah2 sungai/laut kg air nie...


masjid pure gold...
mmg betol2 pure gold la...
berkilat habak hang...


kereta kebanyakan kereta import....
encem kot kereta2 kat brunei nie....


lagi satu..
ehem, jemput naik...


ramai tak tau kat brunei nie ada batu yang berbentuk kapal yg hampir tenggelam...
cerita batu nie sama mcm si tanggang....
nama batu nie pulak, batu nakhoda manis...
tidak pernah difilemkan mcm kat malaysia tu...


masjid emas....
lupa nama panjang nyer....


solat zohor dan asar di masjid emas...
terus rasa mcm org beriman yang disinari dengan emas....
=)


love


Daulat Tuanku 



p/s: Alhamdulillah, tidak sia-sia aku buat passport...ingatlah, tidak ada yang ALLAH rencanakan untuk kita tanpa kenikmatan dunia dan akhirat...

6 comments:

  1. Nama Masjid Emas tu.. Masjid Omar Ali Saifuddin ��

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum...wr...wb...
    Tuan/Puan Perkenalkan kami Bogalakon Tour Bandung sebuah Company yang memberikan perkhidmatan tour groud handing di beberapa tempat favorit lawatan.

    Insyallah,driver & tour guide kami santun,jujur dan mesra yang selalu akan bawa anda ke tempat kawasan favorit Bandung,Jakarta,Bogor.

    Bagi Tuan/puan yang hendak bercuti ke Bandung,Jakarta,Bogor city Tour dan memerlukan kereta/Hotel untuk transportasi semasa di Bandung,Jakarta dan Bogor,boleh hub kami:

    Call:+6285722 692 692
    WhatsApp:+6281220 375 375
    Email:bogalakontour@gmail

    Insyaallah dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik.
    Terima Kasih.

    ReplyDelete
  3. Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
    Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

    WhatsApp : +6282214441280 / +6282282222896
    Call : +6282214441280
    Call : +6282282222896
    Email : Dhanibandung@yahoo.com
    Blog : paketpelanconganbandung.blogspot.com (Dhani Tour Bandung)
    Website : www.paketpelanconganbandung.com
    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

    KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL

    Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja... Wassalam dan Terima Kasih...

    JOM MELANCONG INDONESIA…
    CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

    ReplyDelete
  4. Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
    Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

    WhatsApp : +6282214441280 / +6282282222896
    Call : +6282214441280
    Call : +6282282222896
    Email : Dhanibandung@yahoo.com
    Blog : paketpelanconganbandung.blogspot.com (Dhani Tour Bandung)
    Website : www.paketpelanconganbandung.com
    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

    KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL

    Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja... Wassalam dan Terima Kasih...

    JOM MELANCONG INDONESIA…
    CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

    ReplyDelete
  5. Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
    Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

    WhatsApp : +6282214441280
    Call : +6282214441280
    Email : Dhanibandung@yahoo.com
    Blog : paketpelanconganbandung.blogspot.co.id
    Website : www.paketpelanconganbandung.com
    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

    KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL

    Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja... Wassalam dan Terima Kasih...

    JOM MELANCONG INDONESIA…
    CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

    ReplyDelete
  6. Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
    Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

    WhatsApp : +6282214441280
    Call : +6282214441280
    Email : Dhanibandung@yahoo.com
    Blog : paketpelanconganbandung.blogspot.co.id
    Website : www.paketpelanconganbandung.com
    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

    KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL

    Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja... Wassalam dan Terima Kasih...

    JOM MELANCONG INDONESIA…
    CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

    ReplyDelete