nuffnang ads

31 December 2012

New year...

Assalamualaikum...

New year thn nie agak berbeza...
Sbb duk kat sarawak....
Over the seas....
Disambut dgn kwn2 je...
Biasa sambut ngen mak...

Yup...
Aku, mak dan ayah, adik...
Tepat jam 12 nnty kami kuor umah tgk bunga api...
Tgk kat luor umah je pown....
Sambut jugak tu kn...
Hahahaha..

Lepas maghrib kami baca yasin berjemaah...
Lepas tu makan...
Lepas tu tengok tv...
Movie ke...
Kami habiskan masa sesama...

Tp bukan malam nie...
='(

28 December 2012

Resah



saat ini....
masa ini..
resah melanda jiwa...
semoga semuanya akan baik sahaja...




kbai...

p/s: muka zaman muda...waaa...nak kembali ke alam study...no problem...

15 December 2012

Kisah di Perak dan The Lost World of Tambun

Assalamualaikum.....
dan selamat sejahtera buat pembaca....


eh, terajin pula nak update blog hari nie....
sebelom korang turun ke bawah (baca: skroll) untuk baca dan layan semua pic nie, aku nak bagi amaran yang entry kali nie penuh dgn pic..
kalau korang jenis yang tak suka tengok pic budak tembam dan gedik, sila lah close...
takut nanti ada yang termuntah tengok semua pic yang terbentang di bawah saje..


aku dah bagi amaran....
jadi jangan lah terkecoh-kecoh duk panggil kawan kat sebelah mengumpat pasal semua pic aku yer...


ewah....
eh, terasa ke kakak...
rilex la, pernah dengar tak peribahasa melayu, 'sape makan cili dia yang rasa pedas nyer'...
ye ke tidak..??



pada cuti yang lepas aku balik ke kampung, aku dan ana dah plan nak ke satu tempat dimana kami boleh berlagak dewasa tanpa keluarga...hahaha...
dengan berbekalkan kereta yang dipinjam dari abg ipar ana (awal-awal dah nmpk ketidakdewasaan kami), kami ke The Lost World of Tambun, perak..
pada malam nyer kami tumpang berteduh di rumah kakak ana di manong, perak.


pada pagi yang ditunggu oleh dua makhluk ALLAH yang nak berlagak dewasa nie...
kami ke bandar kuala kangsar pada mulanya....
jalan2 kejap kat bandar dan cari sarapan...
jalan-jalan juga...





istana tanpa paku kata ana...


masjid area istana...
besar dan cantik...
*ambik dari dlm kete*


sarapan pagi...

mee bandung...
kuala kangsar...


laksa pineng...
kat kuala kangsar



selepas makan, ana terperasan yang beg duit iaitu khazanah paling berharga nyer tertinggal...
so, kami patah balik ke rumah kakak ana kerana kelupaan ana pada beg duit nyer itu...
boleh pulak tertinggal kat umah kakak dy...
tak la jauh sgt 20 KM tu, cuma rasa pening ckit sebab jalannya kecik dan bengkang bengkok...
dengan semangat yang jayanya dan kerana penipuan GPS, kami sampai kat The Lost World of Tambun pada jam 11.40 pagi...
benci GPS 1 jam sebab dah lambatkan kami untuk sampai ke The Lost World of Tambun..



masa nie masih kering...
maksudnya tidak basah lagi...
lom masuk dalam air ok...


pintu masuk tambun...
ana...


errrr...
tumpang ambik gambo..


pose wajib la...
sebelom basahkan diri....


tag masuk
'THE LOST WORLD OF TAMBUN....'


hot spring...


keluasan The Lost World of Tambun...


ikan koi yang besar...
dan warna nyer yng comel..
rasa nak tangkap bawak balik miri...
wahh...angan-angan....


muka eksited sgt...
time bagi makanan kat ikan...
datang kat kita bagai nak naik atas para tu...
lapo sangatlah tu...


turn ana..
tetiba ada angsa putih tu datang....
arhhh...tak aci...


cari kami berdua andai dapat...


main kat tempat budak2 kejap...
melepaskan lelah sebenarnya...


nampak muka teruja...
#candid
suke pic nie...


ana dengan budak2 memang tak dapat dipisahkan...
LOL...



model...
ko ade..??
hahaha...


pose biase bila jumpe cermin beso....
camwhore ler...


time nak tinggalkan tambun...


muka bahagia...
siap beli servenior lagi...
sebagai tanda dan bukti dah menakluki Tambun...



adios....

p/s: ada yang muntah tak..??

12 December 2012

Cinta


Dari cinta tercipta kita....
Dari kewajipan, kita juga tercipta...
Dari janji, kita diberi roh...
Dari hati, kita ungkapkan perasaan...


Manusia hanya insan yang lemah...
Selemah makhluk ciptaan ALLAH...

11 December 2012

Tahi ayam

Assalamualaikum....


Lantana camara a.k.a bunga tahi ayam....
Nama scientifik punya lah advance ko...
Last2 bunga TAHI AYAM je dipanggil...


Pernah korang cium dan tgk bunga tahi ayam...?
Haaa, tipu la kalau ada yg ckp x pernah kan...
Bunga nya warna kuning...
Yg biasa ditanam la...


Bunga yg cantik...
Tapi bila dekat baunya tidak lah seindah rupa...


Sayang nyer...
Pernah tak korang berfikir sejenak,
Tak semua yang cantik punyai perangai yang baik...
Betul..?
Or 
I'm wrong..?


P/s :jgn jadi macam bunga tahi ayam...